dijous, 5 de gener del 2017

Santuari dels Angels


Avui hem fet una excursió fins al Santuari dels Àngels, un dels principals santuaris de Catalunya i de visita gairebé obligada per als gironins, ja que pràcticament és visible des de tota la província. Està situat a 485 m, al cim de Puig Alt, al massís de les Gavarres. Des d'aquí hi ha una vista excepcional quan la tramuntana neteja l'horitzó. Es pot veure panoràmiques de les comarques gironines com: les Gavarres, la Costa Brava, la Plana del Baix Empordà, la Serra de Roda, les Alberes, la Garrotxa, pirineus, etc .. Avui nosaltres no hem tingut molta sort perquè havia boirina, encara que si que es veia el Pirineu amb neu, i s'entreveia el golf de Roses i Torroella.


El Santuari pertany al municipo de Sant Martí Vell. L'any 1409 el bisbe Descatllar, va donar permís a uns particulars per edificar una ermita. Al llarg de la història, està casa mariana ha sofert múltiples transformacions arquitectòniques. L'edifici actual és del 1718. La primitiva imatge va ser destruïda en la guerra de Successió per l'any 1710, i l'actual és obra de Josep Espelta l'any 1943.

Com a notícia famosa, a l'agost de 1958 va tenir lloc el matrimoni de Gala i Dalí.

A l'santuari es pot arribar des de la mateixa Girona per la carretera GI-6703, o des de la població de Madremanya més al nord (si no voleu fer molts revolts millor des Madremanya).

El santuari disposa de restaurant amb hospedatgeria i també hi ha una zona d'esbarjo. Nosaltres hem menjat al Santuari i la veritat és que molt bé, tant en preu com en qualitat. Feia molts anys de la nostra última visita i ho recordava com a molt obscur, i amb estovalles d'aquells antics de plàstic a quadres. Ara llueix els salons amb molta llum i es veu al fons una cuina nova i ben neta.

Després de dinar ens hem quedat una estona a l'esplanada gaudint d'uns raigs de sol impagables al mes de gener. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada