dilluns, 14 de març del 2016

Santuari del Miracle


Després de la visita del Santuari de Pinós ens vam anar al Santuari del Miracle, uns dels més importants Santuaris de Catalunya.

El santuari està dedicat a la Mare de Déu del Miracle i és a prop de la població de Riner (Solsonès).


L'aparició de la Verge va ser en el 3 agost 1458, i es va aparèixer a dos pastorets, Jaume i Celdoni de la masia de Cirosa, a l'any següent va començar l'edificació d'una capella. Després amb els anys va anar creixent l'església i actualment consta de: església, capella, monestir benedictí i diversos llocs d'acollida: cel·les, casa d'espiritualitat i serveis turístics. El conjunt ha estat declaro Bé Cultural d'Interès Nacional.


L'actual església és d'origen renaixentista i té unes dimensions de 38 m de llarg per 29 d'ample i 26 m d'altura, es va començar a construir l'any 1652. Una cosa que em va cridar l'atenció és que amb les dimensions de la plaça esperava trobar una entrada gran, és més pensem que l'entrada estava per un altre lloc. L'explicació és que segons sembla en el seu dia van voler ampliar per la part nord l'església per fer-la 1/3 més gran que l'actual, però al final no es va fer.


Té dos retaules, un estil gòtic renaixentista de Pere Nunyes 1530, i un altre barroc de Carles Morató 1758, de 23 m d'alt i 12 d'ample.


Ha patit dos saquejos, en la Guerra del Francès 1810, i com no a la Guerra Civil.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada